over_ons.jpg

Jo-an van der Tol

Jo-an van der Tol heeft zich volledig gespecialiseerd in het familierecht en in het bijzonder in draagmoederschapszaken. Zij is altijd betrokken en tegelijkertijd praktisch ingesteld. Dit komt goed van pas bij het adviseren en begeleiden van cliënten in (internationale)echtscheidingen, alimentatiezaken en contact- en gezagskwesties. Jo-an is werkzaam als advocaat en als mediator.

De werkzaamheden van Jo-an bestaan met name uit het begeleiden van clienten bij hun (internationale) echtscheiding, het adviseren omtrent het betalen of ontvangen van alimentatie en de financiële afwikkeling bij een echtscheiding.

Op het gebied van (internationaal) familierecht staat zij wensouders en draagmoeders bij over kwesties rond draagmoederschap, in binnen- en buitenland. Jo-an heeft een jarenlange ervaring op het gebied van de juridische gevolgen van draagmoederschap. Zij adviseert wensouders en draagmoederschap, stelt contracten op en controleert deze en heeft veel ervaring in juridische procedures. Jo-an geeft ook lezingen en les in dit onderwerp en heeft over dit onderwerp gepubliceerd in juridische tijdschriften.

Ook begeleidt Jo-an toekomstige ouders tijdens adoptieprocedures en adviseert zij clienten bij meerouderschapssituaties (meer dan 2 ouders). 

Jo-an van der Tol is sinds 2009 werkzaam als advocaat. In juli 2020 is zij benoemd als lid van de wetgevingscommissie Familie- en Jeugdrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten. Tot september 2013 was zij voorzitter van de Vereniging De Jonge Balie te Amsterdam. Hiernaast is zij lid van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS), waar zij de juridische Familierechtopleiding, Juridische Specialisatieopleiding Familierecht en de mediationopleiding heeft afgerond. Jo-an van der Tol is ook aangesloten bij DURF, een kwaliteitsregister voor gespecialiseerde Rainbow familieprofessionals, alsmede de Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR). 

Neem contact op

Jo-an van der Tol
Jo-an van der Tol
vandertol@famadvocaten.nl
020 261 3770